Historien

Den spede begynnelse var like før jul i 2006, da snakket Per Arne og Knut om å spille litt sammen til husbruk. De hadde funnet ut at smaken deres var rimelig lik, altså country og norsk populærmusikk. Etter jul spilte de sammen for første gang. Knut hadde et gammelt PA anlegg som de brukte ute i garasjen. Rommet var alt døpt til Furterommet.


Dette var da starten, men så kom det en forespørsel fra Onsøy Bygdekvinnelag om vi kunne spille til allsang?!? Da var det at vi måtte ha forsterkning, hva med et trekkspill? Vi fikk høre om en mann fra Sogn som spilte, mannen ble kontaktet og kom til Furterommet. Det ble full klaff fra første stund, vi var et band. Alle band har et navn, da sa Per Arne – bandet bor på Furterommet- bandet må hete Furtebandet, og det har det het siden.

historiebilde-1

Første spillejobb var da på Kolberg fredag 20. februar 2007, siden har det bare «ballæ» seg på. Nå ti år senere har vi mellom 40 og 50 oppdrag i året, mest for eldre mennesker, da det er der vi hører hjemme selv også.

historiebilde-2

Sommeren 2013 var neste milepæl i Furtebandets historie. Vi hadde lenge snakket om at vi var sårbare om en av oss ble dårlig eller forhindra. Alle var enige om at Finn Erling (Per Arnes bror) måtte være midt i blinken. Han ble spurt og sa ja. Vi har nå blitt det bandet som vi ønsket å være.

historiebilde-3

Vi har det utrolig koselig sammen, også i andre anledninger hvor våre respektive deltar.  At det å spille og kanskje glede andre gjør oss godt er det ingen tvil om. Samhold gir overskudd til hverdagen.

historiebilde-4

Vi håper alle at vi kan ha det slik i mange år fremover.

Posted in Historien and tagged .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.